Om mig

Jag är en gift kvinna i början av fyrtio-åren. Jag bor i vackra Bergen i västra Norge sedan 2000. Min utbildning är en cand mag i teologi och spanska, men har aldrig arbetat med detta. Är bra på kundservice! Har jobbat i femton år med kundservice i olika branscher. Nu är jag på jakt efter ett nytt jobb här i Bergen.

På fritiden tycker jag om att läsa, lyssna på radio och ljudböcker, och att umgås med vänner. Jag är styrelsemedlem i Norsk-Svensk Förening i Bergen som huvudsakligen anordnar festligheter i förbindelse med de svenska högtiderna.

Jag har också över 20 års erfarenhet av att vara tjock. Men nu ska det bli slut! Tycker mycket om mat, och har sedan hösten 2007 varit nyfiken på LCHF. Jag har många kilo att gå ner i vikt och vill göra det med hjälp av att äta få eller inga kolhydrater.

Bakgrund:
Jag var som barn ganska normalviktig, lite rultig kanske, men det var först i tonåren som jag började gå upp i vikt, när jag skulle bantas. Det var i samråd med skolsköterskan som detta sattes i gång. Har sett på bilder på mig som 14-åring, där ser jag helt normal ut!!! Fattar bara inte att någon kunde komma på att kalla mig tjock? Eller vilja banta mig…

Bodde ett år i Bolivia som utbytesstudent som 17-åring. Under det året klarade jag (utan att göra någonting medvetet, mer än att äta vanlig – fullfet – mat samt att inte äta godis och att gå mycket mer än tidigare) att gå ner ca 17 kilo, från runt nittio till dryga sjuttio. Var jätteglad och nöjd när jag kom hem men det tog bara ett knappt år med gamla vanor så var jag större än det jag tidigare hade varit.

Men efter ett par år i jojo-branschen så hade jag kommit upp i aktningsvärda 107 kilo, då var jag inte fyllt tjugo än. Så, under 5 år tog det att banta mig upp från runt 70-75 (till mina 1.69) till 107. Så jag började hos VV, och gick ner 10-15 kilo. Slutade hos VV, upp igen, + några extra kilo, ner igen några kilo, upp igen + ett par extra.

Klarade i en period att gå ner till nittio kilo igen, men efter att ha mött mannen i mitt liv så kom det på ett stort antal nya kilo, närmare bestämt nästan fyrtio. Hösten 2007 klarade jag att minska på vikten från ca 128 till 108 kilo med hjälp av Grete Roede-kurs och LCHF, men de kilona har jag fått tilbaka igen, med ränta… Det känns otroligt bittert att behöva börja om på nytt, men det är den krassa verkligheten för mig. Det kändes ju så fantastiskt att vara så nära tvåsiffrigt.

När jag nu närmade mig 140 kilo så säger jag stopp! Jag vill verkligen inte bli större än det.

Jag mår bra av LCHF-maten, och det är härligt att kunna äta som folk igen, fast utan kolisarna då… men jag saknar dem inte. Trodde att jag, smörgåsälskaren, skulle sakna bröd, men det gör jag alltså inte! ”Skicka alla brödskeptiker till mig!”

Så den här kosten passar både mig och min man helt fint. Vi har båda varsitt lager med fett på kroppen som ska ut av huset, och vi har båda försökt de motsatta fettskrämda kostråden och lite till. Varför skulle vi inte prova detta?!

Camilla

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Gäst
    Apr 09, 2013 @ 13:50:40

    Hej Norge, här kommer en hälsning från Sverige!

    Svara

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RSS Kostdoktorn

  • Hur blir jag av med sötsuget?
    Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen! Sockerfri månad Morgonsol beskriver att hon trillat ner i sockerträsket igen och behöver er hjälp att ta sig ur. Vilka är dina bästa tips för att få bukt med sötsuget? Lägre blodtryck Nyanlända Ma […]
%d bloggare gillar detta: