Nystart! Igen…

Idag är det fortfarande lite kvar av påsken, vi har precis startat måndag 13 april och jag vill starta om med LCHF, för vilken gång i ordningen vet jag inte, men jag vill inte ge upp!

Jag vet att jag mår så mycket bättre med LCHF-maten. Både kroppen och själen har gott av att äta naturlig mat. Känner mig uppblåst och trött av att äta kolhydrater, ändå gör jag det?! Fattar inte varför jag låter mig lockas av monstret i mig som säger att jag kan ta bara en liten bit för att smaka…

DET KAN JAG INTE! 

Passa-på-trollet vill också locka mig till sig. Det är jag inte villig att gå med på. Men ack så svårt att stå emot.  

För att inte tala om allt som kolhydratmonstret vill att jag ska äta för att han ska få en kick. Men jag vill verkligen inte mata det monstret mer nu. Det måste räcka med tjugo år.

Min tanke för att klara av ett LCHF-hushåll är, som så många gånger förr, att planera mina veckor så att det finns mat hemma som passar mig och min man. De som kommer på besök får inrätta sig efter vårt behov av förutsägbar mat… Vi har ingenting att förlora på att lägga om vår kost till LCHF. Däremot allt att förlora om vi inte gör det.

Hittade ett par chokladbollar från min Sverige-resa nu, och de är inte ens goda. Bara sötsliskiga. Nu slänger jag resten i soporna, och tar ut dessa… Ni vet ju vad som kan hända annars!

Nu har jag varit och vägt mig och mätt mig. Skrikandes Det var nedslående tal. Jag har alltså gått upp 7 (!) kilo på två månader. Och jag är inte gravid. Usch och usch. Inte kul alls det här. Det är verkligen som att börja om från början.

Fast det positiva i det hela är att jag vet att det fungerar bra till att börja med, en del kilon släpper pga vattnet, och i tillägg har jag ju mens precis, så det passar ju fint!

Nej, nu ska jag gå och sova på saken. I morgon är det allvar.

Annonser

Kommentering är stängt.

RSS Kostdoktorn

  • The longevity solution – att leva länge och ha ett friskt liv
    Här följer ett översatt inlägg av dr Jason Fung, kanadensisk njurspecialist och världsledande expert på periodisk fasta och LCHF: Ända sedan Hippocrates tid har det varit allmänt känt att kosten är en grundförutsättning för en god hälsa och ett gott välbefinnande. Det råder ingen tvekan om att oprocessade livsmedel, ett minskat sockerintag och att undvika me […]
%d bloggare gillar detta: